juni 21, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

vacatures bouw werkvoorbereider

Vacatures bouw werkvoorbereider; voor de communicatief sterke coördinator

In de vacatures bouw werkvoorbereider vind je veel informatie over de inhoud en de competenties die je nodig hebt om deze functie op een goede manier in te vullen. Van communicatie tot bouwtekeningen interpreteren en van onderhandelen over de beste prijs tot het bijstellen van de planning. Als werkvoorbereider ben jij een echte alleskunner.

Welke competenties heb je nodig?

Je kunt bouwtekeningen van onderaannemers en leveranciers lezen. Je hebt inzicht in, en veel kennis van bouwkundige processen. Jij kunt zowel zelfstandig als in een team goed functioneren. Je bent accuraat en noteert alle stappen die je zet en alle afspraken die je maakt. Als organisatorisch talent stem jij alle zaken op elkaar af. Je maakt goede tijdsplanningen en deelplanningen wanneer nodig. Je hebt bouwkunde gedaan, civiele techniek of een andere relevante opleiding. Tot slot ben je stressbestendig. Wanneer er onverwachte dingen gebeuren of tegenslagen zich voordoen, blijf je kalm en zoek je naar de beste oplossing.

Communicatie is een groot goed

Jij beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift. Je maakt duidelijke planningen die iedereen op kan volgen. Je houdt de projectadministratie bij en slaat geen stap over. Jij communiceert met vele andere partijen. Zoals de projectleider, die jouw leidinggevende is. Maar ook met de opdrachtgever, leveranciers, onderaannemers, aannemers, uitvoerders, gemeenten en andere belanghebbenden. Je werkt met vele mensen samen en zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van de zaken die op dat moment voor ze van belang zijn.

Jouw takenpakket

Als werkvoorbereider beoordeel je tekeningen en vorm je voor jezelf een goed beeld van de bouwplaats. Je maakt een goede planning die haalbaar is en zorgt ervoor dat alle betrokkenen daarvan op de hoogte zijn. De verschillende bouwprocessen laat jij goed op elkaar aansluiten en je bepaalt de meest efficiënte manier van bouwen. Je zorgt ervoor dat alle materialen op tijd op de bouwplaats aanwezig zijn en onderhandelt met de leverancier over de juiste prijs. Kwaliteit en kosten hou jij goed in de gaten. Want je bent ook verantwoordelijk voor het budget en de bewaking ervan. Je berekent de totale kosten en daar mogen geen foutjes insluipen.

Als de bouw bezig is

Als de bouw gestart is zit jouw werk er nog niet op. Je blijft in nauw contact staan met de uitvoerders en leveranciers en houdt de planning goed in de gaten. Je blijft alle stappen rapporteren in de projectadministratie. Bij problemen of tegenslagen overleg je met de projectleider en communiceert eventuele veranderingen met de werknemers op de bouwplaats.