juni 13, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

recreatiewoning kopen Noord-Holland

Life goals en doelen, welke heb jij?

We hebben allemaal doelen en plannen met ons leven. Voor de één beperkt dit zich toch kleine doelstellingen zoals het opknappen van je huis, voor een andere betekent dit een een groot bedrijf oprichten aan de andere kant van de wereld. In deze blog gaan we een aantal eventuele doelstellingen bij langs met tips om aan te denken.

Reizen

Voor veel mensen behoort reizen tot één van de levensdoelen. Vaak is er al bepaalde ervaring, maar zijn bepaalde landen of plaatsen nog niet aan de beurt geweest. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je al veel plekken hebt bezocht binnen europa, maar graag ook eens naar Azië zou willen.Elk continent heeft uiteraard zijn eigen voor en nadelen. Waar het in Amerika veelal draait om grote gebouwen en veel status en rijkdom, zal dit in Azië minder het geval zijn, al heb je daar natuurlijk ook kapitalistische staten. Het is in die zin belangrijk om na te gaan wat er belangrijk voor je is. Hou je van natuur? of is winkelen en cultuur snuiven bijvoorbeeld belangrijker voor je? Wanneer je de basisingrediënten voor jezelf hebt bepaald kun je je plan uitstippelen. 

Spullen

Voor sommige mensen is het een doel om een bepaalde sure aanschaf te doen. Je kunt denken aan een boot of een auto. Afhankelijk van de soort en het model varieert een aanschaf als deze natuurlijk erg in prijs. Wanneer je weet wat je zoekt is het natuurlijk eenvoudiger om een plan van aanpak te maken zowel praktisch als financieel.

Wanneer je een grotere inverstering doet ik is ook belangrijk om verder vooruit te kijken.

Is het echt de moeite waard om hier zo lang voor te sparen? Hoe veel plezier heb je er over 10 jaar nog van? Om dit goed te organiseren is het ten eerste belangrijk dat je iets van kwaliteit koopt. Daarnaast is het goed om vooraf goed te testen of het de investering waard is. Wanneer je bijvoorbeeld spaart voor een camper kan het verstandig zijn om regelmatig één te huren. Op deze manier weet je waar je tegenaan loopt en wat er echt bij je past.

Papieren

Voor sommige mensen is het behalen van bepaalde papieren een doel. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het behalen van een bepaalde cursus of opleiding.

Een ander zit te blokken voor zijn theorie examen of uiteindelijk een rijbewijs te kunnen halen.

Bij doelen als deze is het belangrijk om goed inzichtelijk te maken hoeveel tijd en geld het kost en wat het je uiteindelijk praktisch oplevert. Ga je je diploma echt gebruiken en dan voor welke baan? Het is in die zin belangrijk om te dromen over de toekomst en jhe vast te houden aan je plannen. Op die manier heb je het meeste plezier van jouw gerealiseerde plannen en doelen.