juli 19, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

leren basgitaar spelen

Deze accessoires heb je nodig bij het leren basgitaar spelen

Beginnen met leren basgitaar spelen is heel erg leuk. Het leren bespelen van een nieuw instrument is namelijk altijd een fijne bezigheid, die voor heel erg veel zelfvertrouwen en meer doorzettingsvermogen kan zorgen. Het kan echter wel een beetje overweldigend zijn. Er zijn namelijk meerdere kleine dingen die je zult moeten aanschaffen als je basgitaar wilt gaan leren spelen. Lees snel verder om je goed voor te kunnen bereiden. 

leren basgitaar spelen

Een stemapparaat (tuner)

Het is tijdens het leren basgitaar spelen heel erg belangrijk dat de basgitaar goed afgestemd staat. Wanneer je net begint aan het leren van muziek maken, zul je nog niet zomaar een gitaar goed af kunnen stemmen. Het is daarom van heel erg groot belang om een stemapparaat aan te schaffen. Deze maakt het afstemmen van de basgitaar heel erg makkelijk. Door een stemapparaat te gebruiken kun je hierbij geen onnodige fouten maken. 

Een basgitaar versterker

Een basgitaar werkt niet hetzelfde als een akoestische gitaar. Voor een akoestische gitaar heb je namelijk geen versterker nodig. Bij een basgitaar is dit wel het geval. Het is dus ook belangrijk om een goede basgitaar versterker aan te schaffen als je de bas gitaar wilt leren bespelen! Zonder een basgitaar versterker is de basgitaar niet te bespelen, dus dit is een heel erg belangrijke accessoire om aan te schaffen!

Wanneer je alle accessoires hebt aangeschaft, is het een heel erg goed idee om een aantal online basgitaar lessen te volgen! Zo kun je de basgitaar goed leren bespelen.