juli 19, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

natuursteen 1

Waarvoor nodig?

Een grafsteen is een steen die wordt geplaatst op de locatie waar een graf aanwezig is. De plek waar de steen ligt is dus tevens de plek waar het graf aanwezig is. Een graf is een plek waar een overleden persoon of ander organisme (zoals dieren) hun lichaam of restanten daarvan worden neergelegd na het overlijden. In iedere cultuur of religie zijn de eisen en wensen die aan zo’n graf gesteld worden anders. Over het algemeen wordt iemand begraven op een begraafplaats. Hier liggen meerdere graven bij elkaar. Een grafsteen borne kan dienen als een herkenbare plek voor rouwenden. Maar ook als statement voor het belang van de persoon aan wie het graf is toegewijd.

Welke soorten zijn er?

Er zijn liggende stenen en staande stenen. Een staande steen wordt ook wel een stele genoemd. De liggende steen wordt zerk genoemd. Een grafsteen kan bestaan uit verschillende soorten materialen. Vaak is het zo dat dit materiaal lang mee moet gaan. Dit is een van de belangrijkere criteria bij het uitzoeken van een grafsteen. Hierom is een steen van gepolijst graniet erg populair. Deze kan oneindig meegaan. En is na honderden jaren dus nog net zoals bij de aanschaffing. Wanneer een steen van kalksteen of van zandsteen gemaakt wordt kan het zo zijn dat het na aanzienlijke tijd onleesbaar wordt. Het is zo dat op graven tekst word geschreven met bijvoorbeeld de geboorte en overlijdensdatum van de daar gelegen persoon. En soms worden er ook quotes bijgezet die van toepassing zijn op de persoon. Ook staat de naam er vaak op. grafsteen borne

Aanschaffing

Grafstenen zijn er in allerlei soorten en maten. Op veel websites zijn offertes aan te vragen om deze stenen te bestellen. Ook zijn er veel verschillende prijzen op basis van kwaliteit en duurzaamheid. Het is dus maar net hoeveel je wilt uitgeven bij aanschaf van een steen. Dit kan oplopen, maar kan ook beperkt blijven.

De dood