juni 13, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

natuurlijke gezichtsverzorging 8

Natuurlijke versus biologische gezichtsverzorging

De termen natuurlijk en biologisch zien we vaak op producten staan, ze worden ook vaak door elkaar gebruikt. Toch betekenen deze twee termen niet exact hetzelfde. De term natuurlijk is namelijk niet beschermd en kan door iedereen gebruikt worden. De term biologisch daarentegen is een beschermde definitie. Producten met biologisch erop hebben vaak ook een bijbehorend logo. Op deze manier weet je zeker dat het klopt. Zowel natuurlijke als biologische producten zijn goed voor je huid. Maar wat is het nou het verschil tussen de twee? En waar moet je op letten bij het kopen van deze producten? Deze vragen zullen hieronder beantwoord worden.

Wat is natuurlijke verzorging?

De term natuurlijk houdt in dat de ingrediënten uit een natuurlijke bron komen. Natuurlijke bronnen zijn dieren en planten. Bij veel natuurlijke gezichtsverzorging worden de ingrediënten nog wel bewerkt. Zoals eerder al benoemd is het woord ‘natuurlijk’ niet beschermd. Er kunnen daardoor ook een aantal ingrediënten nog steeds kunstmatig zijn. Het is dus belangrijk om op de volgende punten te letten bij het kopen van natuurlijk verzorging. Ten eerste is het belangrijk om te zoeken naar producten die 100% natuurlijk zijn en niet deels. Ten tweede is het belangrijk op de ingrediëntenlijst te bekijken. Als laatste is het altijd een goed idee om te vragen om een monster. Als je tijd het uittesten uitslag krijgt is het product waarschijnlijk niet natuurlijk. Bekijk hier gezichtsverzorging producten met organische ingrediënten.

Wat is biologische verzorging?

Om biologisch op je verpakking te mogen zetten gelden veel strengere regels. Ten eerste moeten alle ingrediënten van biologische oorsprong zijn. Ten tweede moet het productieproces aan specifieke regels voldoen. Toch kunnen biologische producten ook slechte ingrediënten bevatten. Bekijk daarom nogmaals altijd de ingrediëntenlijst. Als er stoffen tussen staan die je niet eens kan uitspreken, is de kans groot dat deze niet natuurlijk zijn. Je hebt de grootste kans op een goed gezichtsverzorging product als deze zowel natuurlijk als biologisch is, inclusief een biologisch keurmerk. Bekijk hier gezichtsverzorging producten met organische ingrediënten