juni 15, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

Waarom kiezen voor een LED TL armatuur?

TL-verlichting is sinds jaar en dag ontzettend populair. We treffen ze dan ook aan op heel wat verschillende plaatsen. Dit kan niet alleen het geval zijn in een particuliere woning, maar ook in bijvoorbeeld een winkel of in een fabriekspand. De belangrijkste reden waarom veel mensen kiezen voor het gebruik van dergelijke verlichting is terug te vinden in het feit dat je vaak aan één enkele lichtbron voldoende hebt om een grote ruimte te verlichten. Door ervoor te kiezen om een LED TL armatuur te laten plaatsen kan je bovendien rekenen op nog heel wat extra voordeel. Zo beschik je niet alleen over een krachtige verlichtingsbron, daarnaast kan je ook nog eens heel wat energie besparen. Benieuwd om hier meer over te weten te komen? Blijf dan vooral verder lezen!

1.) Je kan een LED TL armatuur eigenlijk overal plaatsen

Voor een LED TL armatuur geldt dat ze in de praktijk eigenlijk overal kan worden geplaatst. Hiermee bedoelen we dat je ze niet alleen maar kan kopen om te gebruiken in je eigen particuliere woning. Bovendien is het namelijk eveneens mogelijk om ze in bijvoorbeeld een productie- of een opslagruimte op te hangen. Daarnaast kan je ze ook plaatsen in bijvoorbeeld een winkelpand. 

Voor LED TL armaturen geldt dat ze er bekend om staan steevast over een uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid te beschikken. Dit betekent dat je heel wat genot zal ondervinden van je investering. Dit bovendien ook nog eens niet alleen op de korte, maar ook op de lange(re) termijn. 

2.) Met een LED TL armatuur realiseer je uitstekende indirecte verlichting

In menig aantal situaties is het van cruciaal belang om te kunnen genieten van indirecte verlichting in plaats van directe verlichting. Door gebruik te maken van een LED TL armatuur zal je kunnen vaststellen dat je de volledige ruimte in een handomdraai kan verlichten zonder dat je daarvoor een groot aantal verschillende armaturen hoeft te voorzien. De indirecte vorm van verlichting die op deze manier wordt gerealiseerd komt zoals eerder reeds aangehaald tot haar recht in menig aantal verschillende plaatsen. Dit geldt eveneens voor de badkamer. Wil je ook daar graag een LED TL armatuur plaatsen? Hou er dan wel rekening mee dat deze doorgaans over (spuit)waterdichte eigenschappen dient te beschikken. Anders is ze voor deze ruimte helaas niet geschikt.

3.) Je profiteert van het energiezuinige aspect van LED-verlichting

Tot slot is er natuurlijk nog een extra interessant voordeel verbonden aan het gebruik van een LED TL armatuur. Het gaat hierbij om het feit dat LED-verlichting er in de praktijk natuurlijk bekend om staat zeer energiezuinig te zijn. In vergelijking met traditionele TL-verlichting (die er eigenlijk reeds bekend om staat zo efficiënt mogelijk om te gaan met het energieverbruik) zal je tot de conclusie komen dat LED nog heel wat energiezuiniger is. Het spreekt voor zich dat dit een niet onaanzienlijk verschil kan betekenen op de energiefactuur. In het bijzonder wanneer je deze verlichting wenst toe te passen op een locatie waar ze continue zal blijven branden is dit zeker geen onbelangrijk voordeel.