juni 25, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

Ga je renoveren? Kies de juiste deurklink

Past je woning niet meer bij je huidige smaak? Of is er een andere reden dat je gaat renoveren? Vergeet niet de finishing touch te geven met de juiste deurklink. Ondanks dat we dit product vele malen per dag in onze handen hebben is het toch een vergeten kindje. Bij een renovatie wordt er vaak gedacht aan de keuken, de muren, de vloer maar de deuren worden vergeten. En als er gedacht wordt aan deurklinken dan worden ze vaak niet meegenomen in het budget wat zonde is. Deurbeslag maakt in detail net de uitstraling van je interieur af. Daarom hieronder tips hoe je de juiste kiest. 

Wat is deurbeslag en wat is een deurklink? 

Eigenlijk is deurbeslag een van de belangrijkste uitstralingen in je interieur. Het zit namelijk als je zit bijvoorbeeld op ooghoogte en valt al snel op. Maar wat is deurbeslag? Een ander woord voor deurbeslag zijn deurkrukken of hendels die aan kasten en deuren worden gemonteerd. Het is dus een eenvoudige aanpassing waarin je je smaak kunt doorvoeren in het gehele huis. 

Zo kies je de juiste deurklinken

Je ziet deurbeslag door je hele woning en over alle verdiepingen terug. Het is dus niet alleen de voordeur, niet alleen de keuken, maar ook de tussendeur, slaapkamer deuren en zelfs de badkamerdeur heeft deurbeslag. Maar ook de kasten in je woonkamer hebben deurbeslag en de kasten in je badkamer ook. Je kiest dus niet een deurklink alleen voor de voordeur of de woonkamer, maar voor heel je huis. Probeer dan ook de stijl overal terug te laten komen en creëer een unieke uitstraling. 

Uiteraard is het uitkiezen van een deurklink een kwestie van smaak, net zoals de rest van je interieur. Het is vaak duidelijk wat je niet mooi vindt, maar de omschrijving wat je wel mooi vindt is lastiger. Zorg daarom dat eerst voor jezelf een duidelijk beeld wordt gemaakt van wat je wél wil en schrijf dit desnoods op. Wil je juist naar een moderne stijl? Of heb je liever een landelijke stijl of trendy vintage? Zo kun je het beste kiezen bij moderne meubels ook een moderne varianten omdat je dan de stijl terug laat komen in de verschillende onderdelen van het huis. 

Eigenlijk heb je veel vrijheid als je op zoek bent naar een deurklink want ze zijn er in ontelbaar veel soorten en maten. Dat maakt het juist dat het lastig is om een goede keuze te maken. Filter steeds verder de keuzemogelijkheden uit, denk aan de grootte, de kleur en de stijl. En laat zo steeds meer deurklinken afvallen totdat je een keuze kan maken. Kijk daarom ook eens online als je nieuwe klinken wilt gaan afschaffen, want vaak heb je daar veel meer keuze dan in de winkels. De voorraad in winkels is namelijk wat beperkter dan online, omdat online er vanuit een magazijn wordt gewerkt. Kies dus jouw deurklink zorgvuldig uit en neem er de tijd voor om op onderzoek uit te gaan.