juni 25, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

Een scooter leasen of kopen in Nieuwegein

Er worden meer en meer snorscooters en bromscooters verkocht. Dat is niet zo vreemd, je bent met een scooter vaak sneller op je bestemming in Nieuwegein, dan met een auto of via het openbaar vervoer. Wanneer je een nieuwe brommer wilt kopen maar je hebt niet genoeg geld op je rekening, of wanneer jouw oude bromfiets of snorfiets het begeeft zul je keuzes moeten maken. Is een scooter leasen interessanter dan een scooter kopen? En gaat het over een scooter op afbetaling kopen of moet je de scooter later weer inleveren? En uiteraard wil je weten of een scooter betalen goedkoop kan zijn. Op deze pagina zullen dit allemaal uitleggen.

Jouw eerste bestemming op weg naar een nieuwe bromfiets of snorfiets is natuurlijk www.fastfuriousscooters.nl, de online scooterspeciaalzaak met levering in Nieuwegein.

Wat is een scooter leasen?

Er zijn twee soorten leasecontracten; een operational lease en een financial lease. Wat zijn de verschillen?

 

  • Bij een operational lease betaal je elke maand een bedrag om de scooter te huren. Het is niet jouw eigendom en je moet de brommer na afloop van het contract weer inleveren. De verzekering en onderhoud is vaak al in de prijs inbegrepen. Dit is een constructie die vooral voor bedrijven geschikt is, denk bijvoorbeeld aan bezorgdiensten.
  • Bij een financial lease betreft het een persoonlijke lening waarbij je zelf helemaal de scooter kunt kiezen en configureren. De leasemaatschappij zal voor jou het bedrag betalen aan de leverancier, en jij betaalt de scooter vervolgens in termijnen af. Nadat het leasetermijn is verstreken blijft de scooter in jouw bezit.

 

Op deze pagina gaat het over de financial lease, een scooter betalen in termijnen dus.

Is een scooter op afbetaling kopen duur of goedkoop?

Je moet er rekening mee houden dat je bij een scooter betalen in termijnen rente moet betalen. Hoe langer de looptijd van het leasecontract hoe hoger de rente zal uitvallen. Je bepaalt vooraf zelf de looptijd in maanden of jaren, en je ziet voordat je het contract afsluit het maandbedrag. Dat betekent niet dat een scooter leasen altijd duurder uit zal vallen. Dit hangt af van jouw persoonlijke omstandigheden zoals:

  •     Wanneer je snel een (vervangende) brommer nodig hebt moet je kiezen tussen nieuw of tweedehands. Met een occasion kun je snel kosten krijgen voor onderhoud en reparatie. Dan kan een nieuwe scooter leasen gunstiger uitpakken.
  •     Als je het liefste een Vespa scooter koopt maar nu alleen een budget retro scooter kunt betalen kan een scooter betalen in termijnen de oplossing voor jou zijn. Je hoeft niet eerst het complete bedrag bij elkaar te sparen.
  •     Je zult merken dat scooters online vaak goedkoper zijn dan bij de scooterwinkels in Nieuwegein. Je kunt je nieuwe brommer aan huis laten bezorgen met een gunstig lease contract en je geniet van optimale garantievoorwaarden, een uitstekende service en scherpe tarieven. Je kunt ook online jouw nieuwe scooter betalen in termijnen.

Bekijk alle mogelijkheden en voorwaarden direct bij www.fastfuriousscooters.nl, de specialist voor heel Nederland met ook levering in Nieuwegein en omstreken.