juni 25, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

letselschade bedragen

Hoe hoog zijn letselschade bedragen? 

Schade is het nadelige gevolg van een gebeurtenis, vaak een ongeluk. De hoeveelheid ligt aan de situatie en de soorten weggebruikers. Een ongeluk komt altijd erg onverwachts en het is negen van de tien keer niet eens je eigen schuld. Voor schade kun je een schadevergoeding indienen voor de schade die je hebt opgelopen, maar hoe hoog zijn de letselschade bedragen eigenlijk?

Scooter

De impact van een scooterongeval is vaak erg heftig. Misschien rijd jij iemand aan of ben je juist aangereden. Je kunt een ongeluk krijgen met een auto, een fietser, een andere scooter of zelfs met een vrachtwagen. Op de scooter ben je kwetsbaarder dan in bijvoorbeeld in een vrachtwagen, maar scooters worden in het verkeer als normale verkeersdeelnemers gezien. Hierdoor is de schade van een scooterongeluk vaak erg hoog en de letselschade kan veel impact hebben. 

Auto

In een auto ben je misschien minder kwetsbaar dan op een scooter, maar de ongelukken zijn meestal wel heftiger. Hierdoor is de schade van een auto ongeluk meestal erg hoog, zeker bij ongelukken op de snelweg of buiten de bebouwde kom. Bij een aanrijding met een andere auto, is de schade weer heel anders dan bij een aanrijding met bijvoorbeeld een vrachtwagen op de snelweg, er is dan zelfs een kans dat het een fataal ongeluk is.