juni 25, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

CBA Benelux

Op zoek naar IT beveiliging?

Vandaag ga je wat meer te weten komen over hoe je de IT afdeling kunt beveiligen. Dit is natuurlijk hartstikke belangrijk aangezien hier veel vertrouwelijke informatie in rond gaat. Vroeger was IT beveiliging namelijk enkel gericht op het verstreken, onderhouden en bewaken van het eigen netwerk, maar dat gaat vandaag de dag toch wel een stuk anders dan voorheen. Naarmate er meer applicaties, devices en services zijn waar we gebruik van maken, vervagen de grenzen van de verschillende netwerken en wordt het steeds moeilijker om de ICT te kunnen beveiligen. Dit is dan ook best wel logisch natuurlijk.

IT beveiliging

De wereld digitaliseert 

ICT wordt zoals de meeste wel zullen weten grootschalig toegepast in alle aspecten van de samenleving. Dit kun je dan ook goed merken als je een keer goed om je heen kijkt en er op gaat letten. Deze ontwikkeling biedt dan ook veel voordelen op het gebied van werkgelegenheid en de economische groei, maar er ontstaan dan ook nieuwe gevaren. Dit is waarom het zo belangrijk is dat elk bedrijf de juiste IT beveiliging aanschaft en toepast.


De reden dat IT beveiliging zo belangrijk is is natuurlijk omdat er zoveel vertrouwelijke informatie in om gaat. Informatie van verschillende bedrijven en informatie van individuele personen. Deze informatie is natuurlijk vertrouwelijk en niet geschikt voor de buitenwereld. Neem daarom zelf de verantwoordelijkheid om deze informatie goed te beschermen. Als je meer wilt weten over het onderwerp of nog niet helemaal overtuigd bent neen dan eens een kijkje op de website van cbabenelux.nl.