juni 25, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

De Leistert

Nog geen plannen voor de herfstvakantie? Boek iets op een vakantiepark

We weten het: op het moment van schrijven is de herfstvakantie nog ver weg, maar toch, als je vast van plan bent in deze periode op vakantie te gaan, dan is er niets mis mee om alvast een accommodatie te boeken. Veel mensen zijn namelijk geneigd om lang van tevoren te boeken, dus als je niet mis wilt grijpen, dan kun je misschien beter het zekere voor het onzekere nemen. Zeker een goed vakantiepark herfstvakantie kan behoorlijk vol komen te zitten. Want vergis je niet, de herfstvakantie markeert een periode waarin men graag nog even de hort op gaat. Bedenk je daarnaast dat heel Nederland in een tijdsbestek van slechts twee weken herfstvakantie heeft. Dat is nogal wat anders dan de zomervakantie, die verdeeld wordt over een periode van drie à vier keer zo lang.

De Leistert

Wat maakt de herfstvakantie tot zo’n fijne reisperiode?

Los van het bovenstaande wordt de herfstvakantie door veel toeristen en recreanten als een erg prettige periode gezien om even op reis te gaan. Dit heeft de volgende logische verklaringen:

  • In de ogen van velen is de natuur op haar mooist gedurende de herfst. Tijdens de herfstvakantie, die meestal rond half oktober valt, kun je hier zeker ook al van genieten.
  • Midden oktober zijn de weersomstandigheden voor een vakantie op een vakantiepark meestal nog ruimschoots goed genoeg.
  • Tijdens de herfstvakantie worden door onder meer vakantieparken meestal iets gunstigere prijzen gehanteerd dan bijvoorbeeld in de zomervakantie en rond de kerstdagen.