juni 25, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

Vakantie 2021

Gaan we nog op vakantie?

Het is een van de grote vragen die iedereen heeft, gaan we in de zomer nog op vakantie. Zit er bij een vakantie 2021 nog een reisje in naar de zon, of moeten we doen met een camping of bungalowpark in ons eigen kikkerlandje. Wil je toch naar het buitenland als bij groen licht, dan zal er waarschijnlijk een test moeten worden overlegd. Er zijn al twee proef vakanties om te testen of dit werkt en of het zin heeft dit op deze manier te kunnen doen.

Vakantie 2021

Voor de helft beschermd

Er wordt gesproken over een redelijk normale vakantie 2021, mede omdat iedere Nederlander die zich wil laten testen aan het begin van juli getest moet zijn. Het warme weer zal volgens kenners ook een positief effect hebben op de besmettingen, voorlopig mogen we tot 15 mei nog nergens naartoe. Hopelijk zal dit daarna veranderen en we meer vrijheid krijgen om weer naar het buitenland te kunnen gaan. Een aantal landen in Europa heeft al gezegd weer toeristen te willen ontvangen in juni.

Is het certificaat blijvend

Tijdens de vakantie 2021 moet je waarschijnlijk in het bezit zijn van een certificaat, deze bewijst dat je of ingeënt bent, al covid 19 hebt gehad, of negatief bent getest op corona. De meeste landen gaan een corona paspoort eisen om toegelaten te worden, maar er zijn ook landen waar ze er niet aan beginnen. Daar kun je dan gewoon naartoe zonder het certificaat te overleggen. Het is trouwens niet de bedoeling dat het certificaat altijd blijft, het is een stap terug naar het normale leven.