juni 15, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

security pentest

De waarde van een security pentest voor je bedrijf

Wanneer een bedrijf een security pentest laat uitvoeren, dan betekent dit dat er wordt gekeken naar de plekken waar het online niet helemaal veilig is. Netwerken, servers en data worden door experts onder de loep genomen om te zien of hackers gemakkelijk kunnen infiltreren in de belangrijke informatie. Dit is van essentieel belang voor je organisatie.

security pentest

Waarom je veilig moet zijn online

Een hacker kan jou gijzelen met je eigen informatie. Bijvoorbeeld door een klantenbestand of administratie te stelen van je netwerk en deze aan je terug te verkopen voor een idiote som geld. Hij kan ook je hele site of netwerk platleggen en het alleen weer opstarten in ruil voor geld. Dat wil je allemaal voorkomen.

Zo lek als een mandje

Sommige organisaties zijn zo lek als een mandje. Dat wil zeggen dat ze makkelijk te hacken zijn. Schakel dan hulp van experts in en laat een security pentest uitvoeren. Zo ontdek je wat er moet gebeuren om jezelf te beveiligen. Je kunt zelfs je personeel laten opleidingen om de juiste keuzes online te maken als het aankomt op onbekende mails of klikken op vreemde links.