juni 13, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

Hoe koop je de beste heftruck voor jouw bedrijf?

Bedrijven stellen vandaag de dag vaak alles in het werk om ervoor te zorgen dat hun medewerkers engszins kunnen worden ontlast. Dat kan een bijzonder belangrijke keuze zijn omdat dit het werkcomfort alleen maar ten goede komt. Om je werknemers te kunnen ontlasten kan het in de praktijk altijd een interessante keuze zijn om over te gaan tot het aanschaffen van één of meerdere machines. Eén van de machines of hulpmiddelen waar zeer vaak gebruik van wordt gemaakt is een zogenaamde heftruck. Wil je hier graag meer over te weten komen? Dan moet je er zeker voor kiezen om verder de onderstaande informatie door te nemen. 

Belangrijke aandachtspunten bij een heftruck bestellen 

Sta je op het punt om een heftruck te gaan bestellen? Dan is het van cruciaal belang om rekening te houden met enkele van de voornaamste aandachtspunten die hiervoor gelden. Wat het aankopen van een dergelijke heftruck betreft is het dan ook zo dat je stil zal willen blijven staan bij de aandachtspunten die we hieronder voor jou hebben verzameld:

  • De zwaarte van de last die moet worden verplaatst; 
  • Waar het zwaartepunt van de last precies is terug te vinden;
  • Van welk pallettype er gebruik wordt gemaakt;
  • Hoe hoog het pallet moet worden geplaatst;

Naast de bovenstaande elementen is het in de praktijk eveneens zeer belangrijk om goed te kijken naar de omgeving waarin de heftruck gebruikt zal worden. Zaken zoals bijvoorbeeld de gangbreedte, maar ook de doorrijhoogte zijn bijvoorbeeld van cruciaal belang om bij stil te blijven staan. Alleen op die manier kies je immers voor de best mogelijke heftruck die er is. 

Is de keuze voor elektrisch tegenwoordig de beste keuze?

Bij het aanschaffen van een heftruck is het vandaag de dag zo dat je over de mogelijkheid beschikt om een keuze te maken tussen enerzijds een standaard, brandstof exemplaar en anderzijds uiteraard een elektrisch exemplaar. Voor het merendeel van de bedrijven geldt dat ze haast blind voor deze laatste blijken te kiezen. Toegegeven, het spreekt voor zich dat het gebruik van een dergelijk exemplaar menig aantal interessante voordelen met zich meebrengt. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat je in dat geval ook een bepaalde laadinfrastructuur dient te voorzien en dat brengt uiteraard wederom extra kosten met zich mee. Let hier wel goed voor op.

Let op voor de vereiste voorzetapparatuur 

Bij het aankopen van een heftruck is het in de praktijk tevens altijd een interessante keuze om stil te blijven staan bij de vereiste voorzetapparatuur waar je behoeften aan kan hebben. Wat deze voorzetapparatuur betreft kan er onder meer gedacht worden aan de volgende zaken:

  • Klemmen;
  • Een rotator;
  • Een sideshifter;

De aanwezigheid van dergelijke voorzetapparatuur is voor alle duidelijkheid geen absolute must, maar kan in de praktijk wel een reeks van interessante voordelen met zich meebrengen. Het is vooral omwille van deze reden dat veel bedrijven er toch voor kiezen om deze te voorzien. Hou er in dat geval wel steevast rekening mee dat er ook hydraulische voorzieningen zullen moeten worden voorzien. Ook dit is geen onbelangrijk aandachtspunt om bij stil te blijven staan. Vergeet niet om goede magazijnstellingen te hebben.