juni 24, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

monteur hoogspanning

Wat is een monteur hoogspanning?

Een monteur hoogspanning is gespecialiseerd in elektrotechniek en dan in de specifiek hoogspanning. Hoogspanning is stroom met een minimaal aantal volt van 1000. Dit betekent dus dat je als monteur hoogspanning vaak in situaties terecht komt waar je erg voorzichtig moet zijn en goed rekening moet houden met de veiligheidsvoorschriften. Het bekendste voorbeeld van hoogspanning is: het gebruik van hoogspanningskabels op een open landschap, maar ook fabrieken en industrieterreinen staan vol met hoogspanning.

monteur hoogspanning

Wat doet een monteur hoogspanning?

Een monteur hoogspanning helpt mee aan het onderhoud, de renovaties en de bouw van elektrische hoogspanningsinstallaties. Een van de andere taken van een monteur hoogspanning kan ook zijn het oplossen van storingen in de hoogspanningsinstallaties. Het is voor deze baan erg belangrijk dat je goed meedenkt over wat er te verbeteren valt op het gebied van veiligheid maar ook op financieel gebied.

Wat heb je nodig

Om een monteur hoogspanning te kunnen worden moet je de mbo-opleidingen elektrotechniek of werktuigbouwkunde hebben afgerond. Ook moet je niet bang zijn om in soms in gevaarlijke situaties terecht te komen. Het is ook erg belangrijk dat je secuur te werk gaat en goed veiligheidsregels opvolgt. Ben je niet echt van de regeltjes en doe je graag dingen op jouw manier, dan is de baan monteur hoogspanning misschien niet het juiste baantje voor jou.