juni 15, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

casco-huis-bouwen

Wat is een mantelzorgwoning en hoe voorkomend zijn ze?

Nederland is een sociaal land, hiermee bedoel ik dat we graag met elkaar praten en graag willen helpen. Bij de huizenmarkt moet het ook, want er is in Nederland niet genoeg grond voor iedereen om van elkaar af te wonen. Hierdoor zijn er mantelzorgwoningen. Dit is een speciale woningtype dat technisch gezien twee huizen zijn in één. Ik leg het je uit, een mantelzorgwoning is een huis, maar met twee interieurs. Het is best veel voorkomend en is een perfecte manier om toch genoeg huizen voor iedereen te hebben. Het kan ook goed helpen met het opletten van familie, want je woont toch technisch gezien in hetzelfde huis!

Het is een van de vele bouwstijlen in Nederland

Een mantelzorgwoning is een speciale type woning dus. Zijn er nog meer special woningtypes? Ja! Zeker als het gaat over stijl. Niet alleen willen wij Nederlanders elkaar helpen, we willen ook wel dat onze bezittingen, inclusief ons huis naar onze smaak is. Daardoor kan je allerlei stijlen vinden, met als voorbeeld: Een jaren 30 woning. Het is precies wat je verwacht aan de naam, een woning met een jaren 30 stijl. Dat betekent niet dat het precies hetzelfde is omdat er sindsdien verbeteringen zijn geweest in het bouwen van huizen. Enige nadeel is dat deze stijlen kunnen wel meer kosten.

Waarom Nederland zo’n druk land is

Waarom heeft Nederland eigenlijk zo veel mensen en zoveel huizen? Hoe komt het dat we een van de weinige landen zijn waarbij we zulke grote problemen hebben? Dit komt door onze verleden. Toen de tweede wereldoorlog over was gingen mensen meer kinderen maken. Veel van deze kinderen van toen leven nog, grote kans dat het je ouders of grootouders zijn. De sterftecijfers zijn met de jaren heen ook steeds lager geworden waardoor de populatie sneller groeit dan ook. Als we door deze huizencrisis door willen gaan, moeten we allemaal samenwerken voor slimmere manieren voor het zorgen dat iedereen een huis heeft.