juni 13, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

Middelbaar Veiligheidskundige (MVK)

Een MVK zorgt voor de veiligheid op de werkplek door onveilige en ongezonde situaties te signaleren. Daarnaast adviseert de MVK en komt tot praktische oplossingen. Een MVK coördineert, adviseert en stimuleert het veiligheidsbeleid in een bedrijft.

De functie MVK uitgelicht

Een MVK maakt risico-inventarisaties en evaluaties en stelt TRA’s (Taak Risico Analyse) op. Daarnaast doet een MVK metingen, inspecties en voert hij/zij controles uit op de werkvloer. Hij/zij geeft instructies en tips aan werknemers, werkgevers en ondernemingsraden over bedrijfshulpverlening, veilige middelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Tenslotte houdt een MVK zich bezig met het analyseren van bedrijfsongevallen en geeft training en voorlichting aan management en-/of werknemers. Dit alles presenteert de MVK in een veiligheidsrapport aan de opdrachtgever.

Diploma’s en certificaten

Je kan je voorstellen dat er een gedegen opleiding nodig is voor deze functie. Er is een speciale opleiding voor (Diploma Middelbaar Veiligheidskundige). Er zijn ook andere speciale trainingen, zoals bijvoorbeeld de training ongevallen- en incidentenonderzoek, VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) en Gasmeten EX-OX-TOX (een training die je leert een betrouwbare gasmeting te verrichten).

Zoek je een gecertificeerde MVK?

Bij G4S Safety Solutions vind je volledig gecertificeerde MVK-s. Voor informatie bel je 24/7 naar 085 019 7343 of je vult het formulier in op hun website (informatie MVK).

G4S Safety Solutions geeft je snel antwoord op al je vragen, adviseert op maat en door hun persoonlijke aanpak op locatie is de communicatie prettig en eenvoudig. Bij G4S Safety Soluties vind je de expertise die je zoekt