juni 25, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

Heerlijk slapen

Matras van 180×220 voor de lange Nederlander

De standaard maten van tweepersoons matrassen zijn respectievelijk 180 centimeter en 160 centimeter. Een extra groot bed is 2 meter breed. Maar minstens zo belangrijk als de breedte is de lengte van je matras. Een matras van 180×220 kan aanzienlijk jouw nachtrust verbeteren als jij lang bent.

Boxspring beige

Slapen op een te kort matras

Niets is slechter voor je slaaphouding dan slapen op een kort matras. Hoewel je misschien denkt dat de lengte van je matras simpelweg iets langer moet zijn dan jouw lichaamslengte, is dit niet helemaal waar. Als jij 1.98 lang bent en je slaapt op een matras van twee meter lang, dan is je matras eigenlijk te kort. Je rolt jezelf als het ware op in je slaap om te voorkomen dat je niet met je voeten onder het bed uitsteekt. In het andere geval slaap je met een deel van je benen over de rand van het bed. Beide situaties zijn niet goed voor je lichaamshouding en kunnen klachten veroorzaken. Ook heeft het een negatief effect op je rem slaap omdat je jezelf wakker maakt. 

Goed matras kopen

Matrassen in verschillende maten

Gelukkig zijn er voor de mensen van 1.95 meter en langer andere matrasmaten dan de gangbare te koop. Het matras van 180×220 zal voor veel mensen ruim voldoende zijn. Vind je dit echter een beetje overdreven of past het niet goed in je slaapkamer, dan is er nog de tussenmaat van 210 meter lang.