juni 24, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

backlinks kopen

Linkbuilding – Backlinks kopen

Bij het uitvoeren van zoekmachineoptimalisatie (je website hogerop laten komen bij bijvoorbeeld een Google-zoekopdracht) zijn er verschillende methoden die je kan hanteren. Eentje daarvan is het gebruik van backlinks.

Wat is een backlink?

Een backlink is een link naar jouw website op een andere site. Als iemand erop klikt komt die dus op jouw site terecht. De reden dat dit effectief is bij zoekmachineoptimalisatie, is dat de algoritmes van de zoekmachine denken dan een website meer “waard” is als er op veel andere plaatsen naar gelinkt wordt. De zoekmachine denkt dan dat de website populair is, en biedt wat de gebruiker zoekt (meer dan de concurrent).

backlinks kopen

Het nut van backlinks

Bij het succesvol gebruiken van backlinks komt je website hogerop de resultaten van een zoekmachine (bijvoorbeeld Google). Dit leidt tot meer webverkeer voor je site. Als meer mensen (en potentiële klanten) je website bezoeken (en als je een dienst aanbiedt of iets verkoopt op je site) kan dit leiden tot een verhoging, zelfs verdubbeling van je omzet.

Typen backlinks

Er zijn verschillende locaties waar je een link naar je website kunt laten plaatsen. Ze variëren van gewoon een link zonder verdere toelichting (bijvoorbeeld op een startpagina) tot een blog met inhoud, met daarbij de link naar je site.

Kosten backlinks

Backlinks kopen kan voor verschillende tarieven, afhankelijk van het type backlink en de waarde van de plek waar de link komt. Je link laten plaatsen op een blog met inhoud kost vanzelfsprekend meer dan dezelfde link los plaatsen (tussen veel andere links). Een “content backlink”, je link op een private blog met inhoud laten plaatsen, kost tussen de 24.95 en 69.95 euro, afhankelijk van het aantal woorden dat het artikel (speciaal voor je link/site geschreven) moet bevatten. Een losse link in een bedrijvengids laten plaatsen kost 7.95 euro. Voor het plaatsen van een link op marktplaats moet je ook 7.95 euro neertellen, en een startpagina backlink is al vanaf 1.95 euro beschikbaar.