juni 25, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

Klantenservice opleiding

Als je graag contact hebt met klanten, zowel telefonisch als via de mail, dan is een baan als klantenservice medewerker een goede fit voor jou. Je beantwoordt voornamelijk inkomende gesprekken en legt hierbij de nadruk op de klantenservice. Jij bent het aanspreekpunt voor de klanten, dus het is jouw taak om te zorgen dat de klant de beste service krijgt. Af en toe bel jij zelf naar de klant naar aanleiding van een vraag. Bij Fabius opleidingen volg je eenvoudig en laagdrempelig een klantenservice opleiding, waarbij je praktijkgericht leert en meteen na het ontvangen van je diploma kan gaan werken. Met deze opleiding leg je een goede basis voor een commerciële carrière.

Aspecten opleiding

Tijdens de opleiding leer je allerlei aspecten, die van belang zijn binnen een commerciële werkomgeving. Je leert verschillende commerciële gesprekstechnieken, zodat elke klant tevreden is na het gesprek. Daarnaast leer je over klantgericht handelen en ligt de focus ook op het achterhalen van de klantvraag en het zoeken naar de juiste oplossing. Het gebruik van de juiste argumenten, tegenwerpingen en onderhandelen komen daarvoor aan bod. Al deze aspecten leer je in de klantenservice opleiding van Fabius opleidingen, zodat je snel aan de slag kan en de klanten goed tevreden kan houden. Zo zorg je ervoor dat je een onmisbare schakel bent binnen het bedrijf.

Geen vooropleiding nodig

De opleiding tot klantenservice medewerker bestaat uit een basisopleiding tot administratief medewerker en de vervolgopleiding. Je volgt deze opleiding 12 maanden lang en krijgt in totaal 40 lessen van elk 3 uur per les. Deze lessen volg je in kleine klassen, zodat je veel persoonlijke begeleiding krijgt. Mede hierdoor ligt het slagingspercentage boven de 90 procent. Daarnaast kan je deze klantenservice opleiding op veel verschillende plekken in Nederland volgen, zodat er altijd een locatie bij jou in de buurt zit en je niet ver hoef te reizen. Je hebt geen vooropleiding nodig en je kan meteen beginnen met de opleiding. In 1 jaar heb jij het benodigde papiertje op zak en kan je beginnen als klantenservice medewerker.