juni 12, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

Is een escaperoom geschikt voor mijn gezelschap?

Voor veel mensen is een escaperoom een spannend uitje vol adrenaline, bloedstollende minuten en verrassende wendingen. Het principe is simpel. Je wordt met een groep mensen opgesloten in een ruimte en het doel is om jezelf zo snel mogelijk te bevrijden uit die ruimte. De populariteit van de rooms heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen en inmiddels vind je in bijna elke stad wel een mogelijkheid om een room te boeken. De thema’s kunnen verschillen per locatie. In principe kan iedereen gebruik maken van een escape spel. In dit artikel gaan we in op de  vraag of dit uitje geschikt is voor elk gezelschap door wat dieper in te gaan hoe de activiteit in zijn werk gaat en wat er aan mogelijkheden zijn. Uiteindelijk maak je zelf de keuze of je je Oma de stuipen op het lijf wilt jagen of dat je haar liever verwent met een bakkie op het terras.

Wat is een escaperoom?

Een escaperoom is een plek waar je allerlei geheimen gaat ontrafelen en waar je spannende puzzels oplost om jezelf te bevrijden uit de ruimte. Het is een interactieve manier om samen met een gezelschap de tijd door te brengen en ieders creativiteit, inventiviteit en puzzel-oplossend vermogen te testen. Het is een uitje voor jong en oud. Je wordt meegenomen in een avontuur met een spannend plot dat jezelf aan de hand van kleine aanwijzingen mag ontrafelen. Het is de perfecte combinatie van fysiek avontuur, je brein aan het werk zetten en een spelletje spelen. De spanning wordt hoog opgevoerd en het plot tot in detail uitgewerkt. Vaak word je op het verkeerde been gezet en is het spel om dat als eerste te doorzien en jezelf en je gezelschap te helpen ontsnappen.

Voor wie is het geschikt?

Zoals gezegd is een escaperoom een uitje waar iedereen aan mee kan doen. Van kinderen (niet de allerkleinsten) tot aan ouderen. Je kunt het doen met je gezin, je vrienden, je familie of met wie je maar wil gaan. Je bent op een op een totaal andere manier bezig samen en leert elkaar ook op een hele andere manier kennen. Niet alleen voor particulieren is het een gaaf uitje. Als teambuilding is het ook heel geschikt. Naast plezier, opwinding en sensatie geeft het de mogelijkheid om het teamgevoel te versterken en nieuwe dingen van collega’s te ontdekken. Zo kan er in die stille collega ineens een briljante speurhond schuil gaan. De activiteiten in een room leggen de groepsdynamiek bloot en laat mensen op een andere manier samenwerken dan op kantoor. Je boekt het snelste resultaat als groep als je krachten bundelt en elkaar ondersteunt om de oplossing te ontrafelen.

Wanneer boek ik een escaperoom?

Je kunt een escaperoom boeken als je zin hebt in een uitje dat anders dan anders is en als je wilt dat de mensen die deelnemen intensief met elkaar bezig zijn. Het is een leuk onderdeel van een vrijgezellenfeest, een familie-uitje of een zakelijke groepsactiviteit. De rooms zijn er populair en vaak al weken op voorhand volgeboekt, dus reserveren is noodzakelijk, zeker wanneer jij bijvoorbeeld de populaire escaperoom Rotterdam bezoeken wilt.