juni 16, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

online marketing bureau

Hier moet je op letten bij het kiezen van een WordPress thema

Als je een website wilt voor je bedrijf, kun je dit laten ontwerpen door een online marketing bureau Utrecht. Maar tegenwoordig is het ook best makkelijk om zelf een website te ontwikkelen. Hiervoor kun je het CMS WordPress gebruiken. Je kunt dan ook kiezen voor verschillende thema´s. Hoe kies je nu het juiste WordPress thema? In dit artikel vind je drie handige tips.

Tip 1: Maak je wensenlijst

Om gericht op zoek te gaan naar een thema is het belangrijk dat je een wensenlijst hebt. Denk daarom goed na over de wensen die je hebt en schrijf ze op. Vraag jezelf bijvoorbeeld af welke functionaliteiten je nodig hebt en denk alvast na over de vormgeving. Kijk ook naar andere websites, zodat je kunt ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

online marketing bureau

Tip 2: Let op de functionaliteiten

Bij het kiezen van een WordPress thema voor je website zijn de functionaliteiten eigenlijk het meest belangrijk. Aan het design kun je makkelijker dingen aanpassen, maar de functionaliteiten zelf aanpassen of met behulp van plugins lukt niet altijd. Kijk ook bij thema’’s die niet alle functionaliteiten hebben die je wilt of ze compatibel zijn met plugins met deze functionaliteiten.

Tip 3: Check de demo’s

Elk thema biedt eigenlijk wel een of meerdere demo’s aan. Dit is een bepaalde lay-out die je direct kunt installeren en zelf kunt invullen. Kijk bij de verschillende thema’s die je tot nu toe hebt uitgezocht hoe de demo’s eruit zien en zoek een demo uit die bij jouw bedrijf past.