juni 25, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

herbruikbare borstcompressen

Herbruikbare borstcompressen verstandige keuze.

Borstcompressen zijn handig pads, die je kan gebruiken tegen het doorlekken wanneer je borstvoeding geeft. Er zijn veel verschillende borstcompressen verkrijgbaar, zo zijn er borstcompressen voor eenmalig gebruik maar ook herbruikbare borstcompressen. Soms is het handig in het begin eerst wegwerpcompressen in huis te hebben om te kijken of je ze wel nodig hebt. Maar vaak is het gebruik van borstcompressen bij het geven van borstvoeding toch wel handig. Door het gebruik van borstcompressen blijven de tepels goed schoon en droog en heb je minder kans op vervelende infecties. Daarnaast is staat het in een voedingsbh vaak mooier om een borstcompres te gebruiken. Omdat er vaak geen padding in een voedingsbh zit staat het toch netter met een borstcompres er in.

Herbruikbare borstcompressen lijken duurder in aanschaf als je de prijs vergelijkt met wegwerp compressen. Uiteindelijk zijn herbruikbare compressen niet duurder als wegwerpcompressen doordat je ze veel vaker kunt gebruiken. Zeker wanneer je voor een langere periode borstvoeding wilt gaan geven is het erg handig om voor een herbruikbare variant te gaan.

Herbruikbare compressen kunnen uit verschillende materialen bestaan. Ze kunnen gemaakt zijn van bamboe, katoen of hennep of een mix van stoffen. Doordat ze gemaakt zijn van natuurlijke materialen voelen ze vaak veel prettiger op de huid dan wegwerp compressen. Herbruikbare compressen bevatten vaak ook een dunne laag van PUL of fleece, wat waterafstotend is. In deze laag zit wel een klein deel plastic, maar bevatten veel minder plastic als een wegwerp variant. En doordat je minder compressen nodig hebt als bij de wegwerp variant komt er dus veel minder plastic in het milieu terecht. Herbruikbare compressen zijn dus een veel duurzamer alternatief dan wegwerp compressen. Wasbare compressen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en met verschillende opname capaciteiten. Er is dus altijd wel een wasbaar zoogcompres te koop dat voldoet aan jouw behoeftes.