juni 15, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

Gonorroe test

Een gonorroe test doen bij One Day Clinic

Een gonorroe test aanvragen doe je bij One Day clinic. Gonorroe is een Soa ook wel voluit als seksueel overdraagbare aandoening genoemd. Deze soa wordt veroorzaakt door de neisseria bacterie en is erg besmettelijk. Je kunt gonorroe eenvoudig krijgen tijdens onveilige seks en als je veel verschillende bedpartners hebt, op bijvoorbeeld vakantie. De bacterie gaat zich huisvesten in de slijmvliezen van de vagina, plasbuis of eikel. 

Wanneer testen op gonorroe

Het is slim om je na onbeschermde seks je te laten testen op soa’s. Ook als je geen klachten hebt. Het is namelijk een besmettelijke soa. Vanaf 10 dagen nadat je seks hebt gehad kun je betrouwbaar een test afnemen. 

De gevolgen van Gonorroe 

Naast ontstekingen die je krijgt aan je plasbuis, endeldarm en/of keel kan gonorroe ook infecties veroorzaken. Dit kan gebeuren wanneer je dit niet optijd behandeld. Daarnaast kan een ontsteking bij bijvoorbeeld de ballen leiden tot slechte zaadkwaliteit en eventueel vruchtbaarheid verliezen. Voor een vrouw kan dit ook leiden tot minder vruchtbaarheid en soms zelfs voor onvruchtbaarheid. Zou je dus een test willen doen voor gonorroe, dan kun je bij ons op de website terecht.