juni 15, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

akoestische scheidingswand

Dit kan een akoestische scheidingswand voor je doen

Herken je dit: je wil een productieve dag op kantoor hebben maar wanneer je binnenkomt wordt je vrijwel direct al gestoord. Iemand pleegt een telefoontje, collega’s bij het koffiezetapparaat maken een praatje, en jij bent weer de halve ochtend afgeleid. Met een akoestische scheidingswand is dat vanaf nu verleden tijd. 

akoestische scheidingswand

De akoestische scheidingswand: goed voor productiviteit

Een scheidingswand op kantoor doet denken aan vroeger. Toen werken veel mensen in een soort hokjes met kleine wanden om zich heen. Dat is misschien wat je voor je ziet bij een akoestische scheidingswand. Dat is echter niet wat het is. Tijden zijn veranderd en scheidingswanden dus ook! Deze scheidingswand ziet er namelijk beter uit, is hoger en wordt niet gebruikt om jou op te sluiten. Het dient slechts als wand om de akoestiek prettiger te maken. Deze wanden kunnen bijvoorbeeld voorkomen dat het erg galmt in de ruimte.

Geen ruimte voor een wand?

Er zijn natuurlijk kantoren waar er gewoon geen plek is om zomaar één of meerdere scheidingswanden te plaatsen. In dat geval kun je nog andere dingen doen om de akoestiek te verbeteren. Kijk bijvoorbeeld eens naar je plafond en of je daar iets mee kunt doen voor betere akoestiek.