juni 15, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

brandwerend plaatmateriaal

Dit is waarom je op brandveiligheid moet letten!

Brand het is het ergste wat je kan overkomen. Zeker als je een bedrijf hebt is het belangrijk om aan allerlei voorschriften te voldoen. Het is zeker na de brand in Volendam in het cafe met oud-en-nieuw ook verplicht als horecagelegenheid of bedrijf om aan allerlei voorschriften te voldoen. Denk ook nog eens aan de grote vuurwerkramp in Enschede. Alles ontplofte en er was brand. In het cafe in Volendam was er ook nog eens brand en het bleek achteraf dat er niet genoeg op brandveiligheid werd gelet. Zeker brandwerend plaatmateriaal ontbrak bij de plafonds en dergelijke. Ook waren andere dingen niet goed brandwerend gemaakt, zoals versiering en gordijnen etc. Je moet er toch niet aan denken dat alles afbrand en dat het zo’n verschrikkelijke brand wordt. Daarom is het belangrijk om goed te letten op te brandveiligheid. Ook als je een eigen huis bouwt is het belangrijk om hier aan te denken.

brandwerend plaatmateriaal

Waarom zou je op brandveiligheid letten?

Indien je een huis bouwt of een bedrijf hebt of het zelf bouwt, dan is het fijn dat wat je opbouwt dat het ook veilig is. Een brand kan echt intense schade aanrichten. Daarom is brandveiligheid belangrijk. Je wilt natuurlijk dat je allemaal bij een brand snel-en veilig uit het gebouw of huis komt. Verder wil je ook dat er geen ernstigere ongelukken gebeuren. Brandvertragend materiaal zorgt ervoor dat dingen niet snel afbranden en dat alles veel veiliger is. Daarom is het een goed idee om bij de bouw van je huis of bedrijfsgebouw te kijken naar brandwerend plaatmateriaal. Op deze manier vertraag je een mogelijke brand en voorkom je dat er onveilige situaties ontstaan.

Daarnaast eisen verzekeringsmaatschappijen dat gebouwen veilig zijn. Zeker bedrijfsgebouwen, horecagelegenheden en andere gebouwen waar veel mensen komen dienen veilig te zijn. Mocht er iets ernstigs gebeuren en je hebt bijvoorbeeld geen

brandwerend plaatmateriaal dan kan het voorkomen dat de verzekering niets uitkeert. Check daarom alles voordat je een gebouw bouwt of een bedrijf begint ergens.

Hoe weet je of je voldoet aan de brandveiligheidseisen?

Het is natuurlijk lastig om te weten of je echt aan alle eisen voldoet op het gebied van brandveiligheid. Het enige wat je kunt doen is goed advies inwinnen. Ga daarvoor naar een expert of vraag het na bij de brandweer. Ook kun je vaak aan je verzekering vragen wat de eisen zijn. Lees alles goed na.