juni 15, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

letselschade advocaat tilburg

De geschiedenis van letselschade


In de huidige maatschappij komt letselschade erg veel voor. Als je zelf te maken hebt gehad met letselschade dan moet je een advocaat inschakelen. Letselschade advocaat Tilburg zou je hierbij kunnen helpen. Nu denken we vooral aan auto-ongelukken wanneer we denken aan letselschade. Letselschade is een van de oudste rechtsgebieden en bestaat al sinds eeuwen geleden.

Romeinse rechtszaken 


De eerste rechtszaken rondom letselschade waren in het Romeinse rijk. Het recht werd zelfs bestudeerd aan de universiteiten uit het Romeinse rijk. Een van de bekendste zaken uit deze tijd van de zaak rondom de advocaat Marcus Tullius Cicero. Hij is verbannen en zijn villa is afgebroken. Dit werd gedaan door Publius Clodius Pulcher, die een politicus was. Dit heeft de politicus gedaan zodat hij een tempel kom bouwen op de plek waar de villa stond. Cicero was het hier niet mee eens. Er volgden allerlei rechtszaken waarin Cicero uiteindelijk gelijk heeft gekregen. In deze tijd was er ook het katholieke recht. Dit had als gevolg dat er twee soorten van het recht werden gebruikt.

letselschade advocaat tilburg

Het Burgerlijk Wetboek

Napoleon heeft de rechtspraak gemoderniseerd rond 1804. Hij heeft het Burgerlijk Wetboek ingevoerd. De letselschade zoals wij die nu kennen is ontstaan in 1992 toen het Burgerlijk Wetboek gemoderniseerd werd.