juni 25, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

grootvakstelling

Als meubelmaker voor jezelf beginnen

Stel je hebt de opleiding tot meubelmaker afgerond en zou heel graag voor jezelf beginnen, hoe doe je dat en is het wel mogelijk? Goed nieuws, het is zeker mogelijk om als meubelmaker voor jezelf te beginnen! Het is alleen belangrijk dat je goed weet wat je allemaal moet doen en wat je allemaal nodig hebt. Dan kun je alles op een rijtje zetten en goed nadenken over de kosten. Essentiële benodigdheden, zoals bijvoorbeeld een werkbank, kunnen nog wel redelijk in de kosten oplopen. Het is dus mogelijk om voor jezelf te beginnen, maar alleen als je zeker weet dat je er klaar voor bent, zowel zelf als financieel.

Wat moet je doen?

Iedereen die in Nederland een eigen bedrijf of onderneming start moet zich inschrijven bij de kamer van koophandel. Dit is helemaal niet moeilijk en eigenlijk heel snel gedaan. Het is dus goed om je te beginnen met deze inschrijving. Nadat je ingeschreven staat bij de kamer van koophandel is het slim om op zoek te gaan naar een werkplaats waar je de klussen of opdrachten zou kunnen doen. Misschien heb je al een werkplaats aan huis, dan zou je bijvoorbeeld vanuit daar kunnen werken. Als laatste heb je natuurlijk klanten nodig, daarom kan het handig zijn om reclame te maken.

Wat heb je nodig?

De dingen die je nodig hebt als je aan de slag gaat als zelfstandige meubelmaker hebben natuurlijk grotendeels te maken met de inrichting van de werkplaats. Naast dat je een of meerdere werkbanken nodig hebt ga je ook gebruikmaken van allerlei gereedschap. Dit gereedschap moet vervolgens ook ergens opgeslagen worden. Dit zou je bijvoorbeeld op een grootvakstelling kunnen doen. De materialen, zoals bijvoorbeeld het hout, moeten ook ergens opgeslagen worden. Dit doe je het liefst op een plek die het hout niet beschadigd of laat krimpen natuurlijk. Ook is het misschien handig om een plek te hebben waar je de administratie kan doen en waar je opdrachten kan bijhouden.