juni 25, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

Wat zijn de werkzaamheden van slotenmakers?

Slotenmakers zijn vakmannen die je tegenwoordig veel tegenkomt en dat is niet zonder reden. Het kan soms heel erg handig zijn om beroep te doen op de diensten van een specialist. Een specialist kan jou namelijk op verschillende manieren helpen en vooral anno 2022 is dit heel erg handig. Zo hebben veel Nederlandse woningen een slecht slot en kan dit een groot probleem vormen. Inbrekers vinden dit namelijk heel erg leuk en de kans op een inbraak is hierdoor ook een stuk groter. Een specialist kan jou op verschillende manieren helpen en de inbraakbeveiliging van jouw woning verbeteren. Wil jij weten hoe een specialist dit precies doet? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Adviezen

Slotenmakers worden doorgaans veel ingeschakeld voor advies op het gebied van inbraakbeveiliging. Een slotenspecialist weet namelijk precies hoe een inbreker denkt en kan dit ook aan jou laten zien. De specialist laat bijvoorbeeld zien hoe een inbreker eventueel inbreekt en dat kan natuurlijk erg handig zijn. Dit helpt jou om jouw woning te beveiligen en ook hiervoor geeft de slotenmaker adviezen. Zo kan de slotenmaker zien dat de sloten verouderd zijn en minder goed werken. De slotenmaker zou dan adviseren dat je moet kijken naar het gebruik van nieuwe sloten.

Sloten vervangen door slotenmakers

Slotenmakers zijn ook heel erg goed in het vervangen van sloten en dat is natuurlijk logisch. Als een specialist het advies geeft om sloten te vervangen, kun je dit het beste doen bij dezelfde specialist. Een specialist biedt namelijk sloten aan van een hoge kwaliteit, zo hebben deze sloten vaak een keurmerk. Dit is het SKG** of SKG*** keurmerk en dit is een heel belangrijk keurmerk. Je kunt met dit keurmerk namelijk laten zien dat de sloten genoeg weerstand bieden tegen een inbraak. Dit is heel belangrijk en je moet altijd bij de slotenmaker controleren of de sloten echt dit keurmerk hebben.

Daarnaast kunnen slotenmakers ook een sleutel bijmaken mocht dit nodig zijn. Sommige mensen vinden het namelijk erg fijn om meerdere sleutels te hebben van een bepaald slot. Zo kunnen ze een sleutel meegeven aan een familielid of aan hun partner. Slotenmakers weten precies hoe ze dit moeten aanpakken, maar niet iedere specialist kan dit voor jou doen.

Spoed

Kom jij na een avondje uit niet meer jouw eigen woning binnen? Dat is natuurlijk heel vervelend, maar je wilt natuurlijk wel zo snel mogelijk naar binnen kunnen. Het kan dan handig zijn om contact op te nemen met een spoed specialist. Deze slotenmakers hebben een spoedservice en kunnen dag en nacht binnen 30 minuten op locatie zijn. Ze kunnen makkelijk sloten forceren zonder schade en zorgen ervoor dat jij weer naar binnen kunt. Mocht het slot defect zijn, kunnen ze ook het sloten kapot maken en een nieuw tijdelijk slot erop zetten. Het kan ook handig zijn om er een spoed te bellen wanneer er net ingebroken is. Je hebt dan snel tijdelijke sloten nodig, zodat je tenminste de sloten op slot kunt zetten.