juni 25, 2024

Whaa Blog

Whaa Blogs

Alles over een taxichauffeur

Als je klein bent, dan heb je dromen. De een wil voetballer worden, de ander wil superheld worden. De ene droom is slechts voor weinigen weggelegd, dan ander voor geen. Waar het om gaat, is dat je als je ouder wordt wél realistische dromen en doelen krijgt. Je komt erachter dat er iets is dat je leuk vindt en waar je aan de slag mee wil. Dit beroep kan wederom weer van alles zijn, het gaat er echter wel om dat je hier actie voor onderneemt. Mocht je er bijvoorbeeld aan hebben gedacht om taxichauffeur te worden, dan geven we je groot gelijk! Een taxichauffeur vervult een eervol en veelzijdig beroep, maar daar zul je na het lezen van deze blog wel achter komen. In deze blog informeren we je namelijk over alles omtrent het worden van een taxichauffeur. Laten we maar snel beginnen, want informatie vergaren over je droom/doel is de eerste stap naar het behalen van deze droom! 

Het worden van een taxichauffeur

Een taxichauffeur is niet zomaar een bestuurder. Het is een bestuurder die er zijn of haar beroep van heeft gemaakt om te rijden. Hij of zij vervoert dagelijks vele mensen in allerlei omstandigheden en is daarmee verantwoordelijk voor heel veel mensen. Een taxichauffeur moet daarom eerst een diploma halen bij het CBR, net als een normale bestuurder. Echter is dit wel een speciaal chauffeursdiploma taxi. Allereerst moet je dan een theorie examen behalen, daarna pas een praktijkexamen. Ook kun je kiezen voor een beperkt examen, dat bevat alleen het praktijk gedeelte. Deze beperkte categorie kan ook worden gedaan in combinatie met een LWT, een leer werk traject. Dan werk je al voordat je een examen hebt gedaan voor het chauffeursdiploma als taxichauffeur. Mocht je een taxichauffeur willen worden, is het dus aan te raden om eens een kijkje te nemen op de site van het CBR.

Het leven van een taxichauffeur

Zoals hierboven al aangehaald, is een taxichauffeur continu bezig met het vervoeren van mensen. Hij of zij is altijd in de weer met het zijn of haar gasten het zo comfortabel mogelijk te maken om van A naar B te komen. Wat A of B dan is? Dat maakt voor een taxichauffeur niet uit. Waar het om gaat, is dat een chauffeur van de taxi een rit bezorgt zonder problemen. Files omzeilen, ongelukken voorkomen, rekening houden met kwetsbare bestuurders en ga zo maar door; dat is het reilen en zeilen van een taxichauffeur en daar moet je mee om kunnen gaan. Daarnaast is het wel zo leuk als je als taxichauffeur een vlotte babbel hebt en je passagiers het een beetje gemakkelijk en luchtig maakt.

De VerkeersAcademie – Opleidingen voor rijscholen en beroepsvervoer

Beslissing gemaakt?

Als je de beslissing hebt gemaakt om een taxichauffeur te worden, dan moedigen we dat van harte aan! Lees je eens verder in, zoek een goede opleider om je voor te bereiden op het worden van een taxichauffeur en knal dat examen! Veel succes, maar vooral heel veel plezier met je (hopelijk) nieuwe baan binnenkort!